Euroopa võistlus ajas triatlonikorraldajad tülli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui rahvusvaheline triatloniliit teatas, et Euroopa talitriatloni meistrivõistlused peetakse Eestis, helistasid selle ala Vene koondise juhid Lähte sporditreenerile Andres Kübarale ja õnnitlesid. Siis selgus aga, et üritust ei korralda tema.

Kübar on talitriatloni kui spordiala maaletooja ja korraldanud selle ala võistlusi Tartu vallas Lähtel kümme aastat. Viimasel kahel aastal on sealsamas peetud ka Euroopa karikaetappi. Tunamullu jälgis võistlusi rahvusvahelise triatloniliidu (International Triathlon Union – ITU) delegaat Eugene Kraus, kes hindas võistluste korraldust kõrgetasemeliseks.

«Euroopa meistrivõistluste korraldamise õigus anti Eestile Lähte võistluse põhjal,» rõhutas Kübar. Sisimas lootis ta ka selle suurürituse Lähtel teha, kuid Eesti Triatloni Liit otsustas, et võistlus tuleb hoopis Tartus ja selle korraldab triatloniklubi Trismile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles