Jalutaja tegi ümber Tartu iga päev kaks tiiru

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heivi Pullerits näitab Emil Andersi mälestusteraamatus leheküljel 11 avaldatud fotot, millel on kujutatud Andersi perele kuulunud maja Baeri ja Jakobi tänava nurgal. Maja on lammutatud, selle asemel on praegu parkla ja suvekohviku puidust terrass.
Heivi Pullerits näitab Emil Andersi mälestusteraamatus leheküljel 11 avaldatud fotot, millel on kujutatud Andersi perele kuulunud maja Baeri ja Jakobi tänava nurgal. Maja on lammutatud, selle asemel on praegu parkla ja suvekohviku puidust terrass. Foto: Sille Annuk

Tartu on kahe sajandi jooksul ühtaegu suurenenud ja vähenenud. Linn on kasvanud tohutult pindala ja elanike arvu poolest, kuid tema tähtsus on suhteliselt kahanenud. Selle mõtte tekitasid Emil Andersi mälestused.

Jõuludeks sai Tartu linnamuuseum esitlusküpseks «Tartu ülikooli raamatukogu kunagise bibliotekaari Emil Andersi mälestused», mis on memuaaridesarja avaraamat.

«19. sajandist on pärit rida Tartuga seotud mälestusi, mis on omal ajal perioodikas või iseseisva väljaandena publitseeritud, kuid pole tänasele tartlasele või Tartu ajaloost huvitatud inimesele kättesaadavad,» tutvustatakse raamatut  tagakaanel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles