Laevakapten: Bermani poeg pettis mind

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakapten Oleg Oikimus esitas BLRT praeguste omanike vastu pretensioonika hagi, mille taga kostja näeb ettevõtte vähemusaktsionäride huve.
Laevakapten Oleg Oikimus esitas BLRT praeguste omanike vastu pretensioonika hagi, mille taga kostja näeb ettevõtte vähemusaktsionäride huve. Foto: Liis Treimann

42-aastase laevakapteni staažiga Oleg Oikimus kaebas kohtusse Balti laevaremonditehase (BLRT) suuromaniku Fjodor Bermani poja Mark Bermani, keda süüdistab oma vähese informeerituse ärakasutamises. Oikimus väidab, et talle maksti temale kuulunud BLRT aktsiate eest nende tegelikust väärtusest 18 korda vähem.

73-aastane Oleg Oikimus on krapsakas vanahärra. Kohtumisel kannab ta silmatorkavat punast džemprit ja halle viigipükse. Näitab uhkusega president Lennart Meri antud Murtud Rukkilille aumärki, mille said kümmekond aastat tagasi kõik siinsed represseeritud.

Näinud oma eluajal koonduslaagrit, Siberit, tundnud nälga ja võidelnud tormise merega, otsustas Oikimus hiljuti maha pidada veel omamoodi võitluse. Kaks kuud tagasi andis ta kohtusse Mark Bermani, kes olevat Oikimust tüssanud rohkem kui 90 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles