Statistikaameti töötajad kardavad tööl oma ohutuse pärast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lift statistikaameti majas.
Lift statistikaameti majas. Foto: Toomas Huik

Statistikaameti töötajad muretsevad, et vana maja Tallinnas Endla tänaval, kus veel sügiseni tuleb töötada, on niivõrd halvas seisukorras, et võib inimeste tervist ohustada. Näiteks kukkus hiljuti lift ühe inimesega ootamatult korruse võrra allapoole ja töötaja kael sai vigastada.

Veidi enne jõule käivitus tööpäeval tuletõrjesignaal, mida oli küll kuulda 1. korrusel, kuid mitte ülemistel – seal töötavad inimesed ei kuulnud mitte midagi ja jätkasid rahulikult tööd, selle asemel et olla vajadusel valmis evakueerumiseks.

«Majaomaniku esindaja lülitas signaali lihtsalt välja ja suundus vaatama, mis on juhtunud. Tuli välja, et 6. korruse koridoris oli tugev kärsahais, sest mikrolaineahi oli läbi põlenud. Samas polnud kinnistes kabinettides istunud inimestel aimugi võimalikust tuleohust, sest häiret nad ei kuulnud,» nentis töötaja. Lisaks olid tema sõnul mõned samal ajal pahaaimamatult ka lifte kasutanud, mida tulekahju korral teha ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles