Laktoosivabad piimatooted vallutavad poeriiuleid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud, kes on seni pidanud laktoositalumatuse tõttu piimatooteid vältima, leiavad poodidest üha enam neile sobivaid tooteid.
Paljud, kes on seni pidanud laktoositalumatuse tõttu piimatooteid vältima, leiavad poodidest üha enam neile sobivaid tooteid. Foto: Peeter Langovits

Kaks Eesti suurt piimatööstust on hakanud usinalt tootma piimasuhkru- ehk laktoosivabu tooteid, sest nõudlus nende järele kasvab iga aastaga ka Eestis.

«Esimene toode laktoositundlikele tarbijatele oli meil Tere Naturali 2,5-protsendiline vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt, mis tuli turule 2011. aasta septembris,» rääkis Tere turundusdirektor Alar Pink.

Kaks aasta hiljem valmib Tere tehases juba 15 laktoositalumatuse all kannatajatele sobivat toodet. Nende seas on nii vähendatud laktoosisisaldusega kui ka laktoosivaba kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles