Maanteeinfokeskus: autojuhtidel tuleb arvestada libedusega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Maanteeinfokeskuse teatel on maanteed eilse lumesaju järel valdavalt sõidetavad, kuid mitmel pool tuleb autojuhtidel siiski arvestada libedusega.

Intensiivne lumesadu öötundidel taandus, jätkudes vähesel määral Põhja- ja Kirde-Eestis. Teekatted olid lumised Ida-Virumaal Tallinna-Narva ja Jõhvi-Tartu-Valga maanteel, teistel suurematel riigimaanteedel olid sõidujäljed ning piirkonniti -rajad lumevabad ja libedusetõrjest soolaniisked.

Kinnisõidetud ja soolalund on maanteeinfokeskuse teatel peamiselt sõidujälgede ja -radade vahel ning teede telgjoonel. Libedusega tuleb arvestada aga ristmikel ja tagasipöördekohtadel, samuti sildadel, viaduktidel ning nendele peale- ja mahasõitudel.

Ilm oli varahommikul enne kella kuut muutliku pilvisusega ja piirkonniti vähese lumesajuga. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku neljast külmakraadist Lääne-Eesti saartel üheksa miinuskraadini mandril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles