Mäeinsener heitis Eesti Energia peol hinge ülerahvastatud garderoobis

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi. Foto on illustratiivne.
Kiirabi. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mäeinsener heitis Eesti Energia peol hinge ülerahvastatud garderoobis, kus valitses suur segadus – tunglemise ajal kukkusid riidepuud ümber, inimesed tallasid riiete otsas ning sorisid riidekuhilates.

Energeetikute ja kaevurite uusaastapidu Vokas algas justkui kenasti, kuid peo rikkus garderoobis toimunud intsident – riidekuhilate vahel hakkas ühel kaevanduse vaneminseneril halb ja ta suri, kirjutab Põhjarannik.

Eesti Energia kontsern korraldas 11. jaanuaril Vokas oma Ida-Viru ettevõtete töötajatele uusaastapeo, kuhu registreeris 1800 osalejat. Staadionil seati üles köetav telk, mis jagati garderoobiks ja banketisaaliks.

Üks peoline, Narva energeetik, kes soovis anonüümseks jääda, rääkis Põhjarannikule oma muljetest. Kohale jõudes pani ta kohe tähele, et inimesi on ruumis rohkem kui normaalne oleks.

«Kava suhtes mul etteheiteid ei ole. Probleemid tekkisid peo lõpus sellest, et garderoobis ei jätkunud minu meelest selle külaliste hulga jaoks numbreid,» jätkas Narva energeetik, meenutades ürituse lõpus oma riideid otsivaid inimesi. «Väga paljud jäid sel õhtul oma asjadest ilma. Meie koos abikaasaga leidsime suurivaevu üleriided üles, naise saapapaar tuli teise naise käest ära võtta. Kuulsin juhuslikult pealt, kuidas üks naine läheduses kurtis, et tõmbas jalga võõrad saapad, et need on suurevõitu. Pöörasin ümber ja nägin tema jalas oma naise saapaid. See oli õnnelik juhus. Võõras naine võttis saapad jalast ja pani kingad jalga tagasi…»

Garderoobitöötajaid, kellele õhtu algul riided hoiule anti, polnud enam näha ja seepärast sorisid inimesed riidekuhilates ise. Seal heitis hinge ka 59aastane Estonia kaevanduse vaneminsener Vladimir. Pealtnägijate kinnitusel olevat mees magama jäänud, kuid hiljem polevat suudetud teda enam üles äratada.

Politseist öeldi, et surma põhjuse selgitab lahkamine, kuid vägivalla tunnuseid ei ole leitud.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Venniku sõnul tekkis garderoobis probleem peol seetõttu, et tunglemise ajal kukkusid riidepuud ümber ja siis oli juba raske viia riideid numbritega kokku.

Copy
Tagasi üles