Laevakapten kisti BLRT aktsionäride vahelisse tülli

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

BLRT Grupi pressiesindaja Katja Ljubobratetsi sõnul on kurb vaadata, kuidas agressiivsed kaasaktsionärid on tubli töömehe ja laevakapteni ära lollitanud ning kiskunud ta ettevõtte aktsiate pärast vaidlevate osapoolte vahele.

«Jutt sellest, et Oleg Oikimus sattus aktsionär Mihhail Gnidinit esindavasse Soraineni advokaadibüroosse seepärast, et Aku Sorainen on Soome rahvusest, on nii küüniline ja rumal vale, et see on igale lehelugejale arusaadav,» ütles Ljubobratets.

Tema hinnangul on tegemist hästi planeeritud kampaaniaga, mille eesmärgiks on ettevõttelt raha kätte saada, ükskõik mis moel. «Kaks teovõimelist ja täiskasvanud inimest, Oleg Oikimus ja Mark Berman, sõlmisid aktsiate ostu-müügilepingu 2,5 aastat tagasi. Kui nüüd Oikumusele tundub, et ta sai liiga vähe raha, siis sellele tundele on tal õigus, aga see ei puuduta kuidagi omaaegse kokkuleppe sisu.»

Ljubobratets lisas, et Gnidini poolt on küüniline pensionil olevat laevakaptenit ära kasutada ka seepärast, et ta on ise ostnud korduvalt aktsiaid veelgi odavamalt ehk nimiväärtusega ja suurendanud sellega oma osalust ühingus ligi 2,5 korda.

42-aastase laevakapteni staažiga Oleg Oikimus kaebas kohtusse BLRT suuromaniku Fjodor Bermani poja Mark Bermani, keda süüdistab oma vähese informeerituse ärakasutamises. Oikimus väidab, et talle maksti temale kuulunud BLRT aktsiate eest nende tegelikust väärtusest 18 korda vähem.

Oikimuse aktsiate müük toimus ajal, mil Bermanitel oli puhkenud ettevõtte vähemusaktsionäridega ja seal hulgas ka Mihhail Gnidiniga, terav konflikt. Bermanid vajasid BLRTs otsustamiseks ettevõttes rohkem kui viiekümne protsendilist osalust ja otsisid võimalusi aktsiate juurdeotsmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles