Ehitaja hävitas Nõmme keskuses elujõus pärnapuu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köndistatud puu Nõmme keskuses.
Köndistatud puu Nõmme keskuses. Foto: Jukko Nooni

Nõmme keskuses aadressil Pärnu mnt 271/273 käib ehitustegevus, mille käigus on hoolduslõikuse sildi all ära rikutud kinnistu piiril kasvanud ilusa võraga pärnapuu, samuti on ilma raieloata likvideeritud harilik jalakas.


Nõmme elanikud ja puuhoolduse spetsialistid saatsid eelmise aasta lõpus Nõmme linnaosa vanemale sel teemal avaliku pöördumise, kirjutas Nõmme Sõnumid.

«Praegu on puu ilma jäetud nii okstest kui ladvast (tulbastatud). Selline lõikamine kahjustab puu elutegevust, rikub pöördumatult puu proportsioonid ning lisaks avaliku koha väljanägemise. Samuti on see halvaks eeskujuks linlastele, kes võib-olla tahaksid ka oma puid hooldamise nime all hävitada,» seisab pöördumises.

Samuti nõutakse pöördumises, et lisaks trahvile kohustataks süüdlast puutüügas maha saagima ning selle asemele uue puu istutama, et sandistatud puu ei jääks aastateks nõmmelaste silma riivama.

Tallinna keskkonnaameti hinnangul tuleks köndistatud puu maha saagida, kuna puult on eemaldatud enamus võrast ning lisaks on kaevetööga kahjustatud juuri, mille tulemusena on hävitatud pärna dekoratiivsus ning ökoloogiline ja maastikuline väärtus. Arenevate puidumädanike tõttu muutub puu peatselt ümbritsevale ohtlikuks, vahendas Nõmme Sõnumid.

Nii Nõmme linnaosa valitsus kui ka keskkonnaamet on seisukohal, et raiutud ja kahjustatud puude asemel tuleb teha Nõmme linnaossa asendusistutus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles