Lugeja kiri: sideteenuste Brežnevi pakid

Jüri Laurson
, volitatud elektriinsener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänaseks on infotehnoloogia ja sideteenuste hinnad kerkinud nii kõrgeks, et ligi veerandile Eesti elanikkonnast jääb nende kasutamine ainult unistuseks. Seda näitas kujukalt elektri vabaturule minekuks lepingute sõlmimine, kus Eesti Energia klienditeenistuses seisid pikkades järjekordades peamiselt pensionärid ja madalapalgalised töötajad, kelle kuu sissetulek jääb alla vaesusepiiri või 300 euro kanti.

See osa elanikkonnast ei ole võimeline ostma arvutit ega maksma internetiühenduse kallist kuutasu. EMT interneti leviala katab Eestist 99,9 protsenti, kuid interneti kasutamise teenust ei suuda paljud väikese sissetuleku tõttu kasutada. Sideteenuse kõnepakette on palju ja nende valik nii segane, et soodsat paketti sellest rägastikust on kliendil raske leida.

Sageli on «soodsa» kõnepaketi hind seotud seadmega (mobiiltelefoniga). Osta mobiiltelefon, saad hea hinnapaketi. Ometi ei tohiks paketi valikul mängida mingit osa pakutava seadme hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles