Kohus tegi Trepi tänava veidi kitsamaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitseosakonna juhataja Boris Dubovik näitab Trepi tänava müüri, mis tuleb riigikohtu otsuse järgi maha lammutada.
Kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitseosakonna juhataja Boris Dubovik näitab Trepi tänava müüri, mis tuleb riigikohtu otsuse järgi maha lammutada. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu 5. novembril võttis riigikohus vastu otsuse, et Tallinna linn peab lammutama eramaale ehitatud müüri Harju tänava haljasala läbiva Trepi tänava ääres.

Tänava rekonstrueerimise käigus ehitati väljakaevamistel paljastunud müürijäänustele nende konserveerimiseks ja pinnase tänavale valgumise takistamiseks peale uus müür, mis jäi eramaale.

See ei meeldinud aga eramaa omaniku OÜ Uranose juhile Heino Viigile. Viimane leidis, et kuna temal pole oma krundil ehitusõigust, siis ei tohi sinna ehitada ka linn. Uranos viis asja kohtusse ja võitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles