Kassikrõbinad vali vastavalt kassi eluviisile

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kass poodi endale toitu ostma saadetaks, veedaks ta seal ilmselt tunde, sest letid on igasugustest toitudest lookas – siin on abiks kassi enda maitsemeel ja omaniku tarkus.
Kui kass poodi endale toitu ostma saadetaks, veedaks ta seal ilmselt tunde, sest letid on igasugustest toitudest lookas – siin on abiks kassi enda maitsemeel ja omaniku tarkus. Foto: Toomas Huik

Kassitoitu ostes tuleb arvestada eelkõige kassi eluviisi ja eripäradega – rammusat toitu tuleks anda vaid loomale, kes peale magamise ja söömise ka väljas käib. Odavad kuivtoidud aga kassi tervisele head ei tee.

Jüri loomakliiniku veterinaar Helena Trus kassile krõbinaid tavapoest parema meelega ei ostaks. Tema soovitab kassitoitu osta lemmikloomapoest või loomakliinikust, kus hinnad on üldjuhul ka krõbedamad.

«Kui võrrelda kallimat kvaliteettoitu odavamaga, siis päevane rahakulu kassi kohta tuleb sama,» kinnitas Trus. See on tema sõnul nii, kuna kallimad krõbinad on ka toitaineterikkamad, mistõttu saab kass kõhu kiiremini täis. «Sellest tulenevalt on ka väljaheidete kogus kvaliteettoidu puhul väiksem,» lisas Trus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles