Küberahistajate põlvkond saab täiskasvanuks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis töötava politseiniku Maarja Punakuga saab ühendust muuhulgas aadressil www.facebook.com/pages/Veebikonstaabel-Maarja.abu
Internetis töötava politseiniku Maarja Punakuga saab ühendust muuhulgas aadressil www.facebook.com/pages/Veebikonstaabel-Maarja.abu Foto: Andres Haabu

Eesti kaks veebikonstaablit tegelesid mullu 5441 juhtumiga, millest enam kui kolmandiku sisuks oli ahistamine, petmine, identiteedi või vara vargus. Kuigi valdav osa kiusamisest langeb endiselt laste arvele, tõi eelmine aasta üllatuse: täiskasvanud pöörduvad veebikonstaabli poole nüüd sagedamini kui lapsed.

Veebikonstaabel Maarja Punak näeb ajatelge selgelt. Mullune noorim ohver oli kaheksa-aastane laps, kellelt telesarja «Kättemaksukontor» fännilehe administraatoriõigusi lubades peteti välja rahalisi sõnumeid.

Punak on tuvastanud viis inimest, kes sarja noore vaatajaskonna pealt teenida üritasid. Neile lisandub hulk lapsi, kelle ajas omavahel tülli «Kättemaksukontori» kampaania, mis lubab kõige vahvama fännilehe loojale auhinnaks raamatut. Selle saamise nimel blokeeritakse kaaslased, kellega koos leht valmis tehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles