Lasnamäe linnaosavanem kisub andmekaitseinspektsiooniga riidu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova mittekodanikele mõeldud infoseminaril.
Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova mittekodanikele mõeldud infoseminaril. Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova teatas, et ei kavatse täita Andmekaitseinspektsiooni ettekirjutust hävitada ankeedid, mille olid täitnud möödunud sügisel toimunud mittekodanike infoseminarist osavõtjad.


Möödunud sügisel korraldas Lasnamäe linnaosavalitsus mittekodanikele mõeldud infoseminari, millel osalejad panid ankeetidesse kirja oma kontaktandmed, mida koguti väidetavalt selleks, et teavitada inimesi tasuta keelekursustest ja kodakondsuseksamiks valmistumise kursustest, kirjutas venekeelne Postimees.

Linnaosavalitsus on ettekirjutuse vaidlustanud ja nõuab selle tühistamist. Ivanova ei mõista oma sõnul, miks riik võitleb andmekaitseinspektsiooni kaudu kodakondsuseta isikutele tasuta keelekursuste korraldamise vastu. Tema sõnul on selliste keelekursuste mõtte algatajaks olnud linnavolikogus opositsioonis olev IRLi fraktsioon. Andmekaitseinspektsioon aga on IRLi kuuluva siseministri Ken-Marti Vaheri haldusalas.

Ivanova teatas, et linnaosavalitsus ei kavatse täidetud ankeete hävitada ja läheb vajadusel selles küsimuses kohtusse. Ivanova on teinud Lasnamäe linnaosavalitsuses teisigi muudatusi. Nii näiteks saadab linnaosavalitsus viimasel ajal oma pressiteateid välja ainult vene keeles ja venekeelsele ajakirjandusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles