Padari ministeerium hakkab avalikku teenistust arendama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi hoone Tallinnas.
Rahandusministeeriumi hoone Tallinnas. Foto: Marina Puškar

Valitsus kiitis täna heaks eelnõu, mis määrab avaliku teenistuse arendamise rahandusministeeriumi valitsemisalasse ning kohustab riigikantseleil vastavad ülesanded ministeeriumile üle anda.


Praegu on vastutus avaliku teenistuse arendamise eest killustatud mitme valitsusasutuse vahel, mis on takistanud avaliku teenistuse arenguks vajalike muudatuste kavandamist ja ellu viimist, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Vabariigi valitsuse seaduse, avaliku teenistuse seaduse ning riigiteenistujate ametinimetuste ja palgaastmestiku seaduse muutmise seaduse eelnõu eesmärk on tagada selge vastutus avaliku teenistuse arengu juhtimise eest.

Seaduse rakendamiseks moodustatakse rahandusministeeriumis riigihalduse ja avaliku teenistuse osakond, kuhu viiakse üle riigikantselei avaliku teenistuse osakonna seitse ametikohta.

Riigikantselei avaliku teenistuse osakonna struktuuritoetuse talituse ametikohad viiakse üle rahandusministeeriumi koosseisu hiljemalt 2011. aasta alguseks.

Avaliku teenistuse tippjuhtide arendamiseks moodustatakse riigikantselei koosseisus eraldi struktuuriüksus, kuhu viiakse üle senised tippjuhtide valiku, hindamise ja arendamisega tegelevad kolm ametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles