Krista Kaer: digi- ja paberraamat võivad rahulikult koos eksisteerida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiraamat
Digiraamat Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kirjastuse Varrak peatoimetaja ja tõlkija Krista Kaer rääkis ETV saates «Kahekõne», et digi- ja paberraamatut ei tuleks üldse vastandada ja nad võiksid rahulikult koos eksisteerida.

«Ei maksa öelda, et üks sööb teise välja võib välistab teise,» ütles Kaer ning lisas hiljem, et digiteeritud raamat annab väga palju võimalusi, mida paberraamat ei anna.

Kaer ütles saates, et Eesti kirjandust tuleks toetada ja soodustada, aga samal ajal ei saa planeerida ette, et sünniksid ainult tohutu kõrge kunstilise tasemega teosed, sest looming on ettearvamatu.

«Eesti kirjanduse ilmumise võimalused on paremad kui kunagi varem,» ütles Kaer ning lisas, et näiteks luulekogusid ilmub erakorselt palju ja suur osa nendest on ise välja antud.

«Arvan, et takistada ühegi raamatu ilmumist pole mõtet. Kes see on, kes kunstilise taseme nii kindlalt paika paneb, et tema ilmumine tuleks ära keelata? Kui inimesel on võimalused raamatu välja andmiseks, las ta siis annab, kas see raamat ka ostja leiab on hoopis teine asi,» rääkis Kaer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles