Päästeamet tegi tarbekunsti muuseumile tuleohutuse osas ettekirjutuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbekunsti- ja disainimuuseum.
Tarbekunsti- ja disainimuuseum. Foto: Artur Sadovski

Päästeamet tuvastas riigile kuuluva Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi hoones Tallinna vanalinnas aadressil Lai tänav 17 kaks tuleohutusnõuete rikkumist ja koostas muuseumile seetõttu ettekirjutuse.

Ettekirjutuse esimese punkti kohaselt ei tohi hoida muuseumi tagumises evakuatsioonitrepikojas evakueerimist takistavaid esemeid. Selle punkti peab muuseum täitma kohe peale ettekirjutuse kättesaamist.

Teine ettekirjutuse punkt puudutab elektripaigaldisi, mille korrasoleku tagamiseks tuleb kogu hoones läbi viia elektripaigaldiste tehniline kontroll. Selle punkti täitmiseks on muuseumil aega 31. detsembrini.

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum asub Tallinna vanalinnas 17. sajandi lõpul valminud barokses aidas ja muuseumi kogule pandi alus 1919. aastal koos Eesti Kunstimuuseumi rajamisega. 

Eesti kaasaegse tarbekunsti kõrval on esindatud ka tootekujunduse ja unikaaldisaini näidised. Muuseumil on tekstiili-, keraamika-, portselani-, naha-, klaasi-, ehte-, metalli-, mööbli- ja disainikollektsioon, mis hõlmab kokku ligi 15 000 museaali, lisaks mahukas foto-, negatiivi- ja slaidikogu, erialane raamatukogu ning arhiiv. 

Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi kollektsioon on kõige väärtuslikum ja ülevaatlikum eesti professionaalse tarbekunsti ja disaini kogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles