Tiina Intelmann: inimesed on väsinud olemast tublid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Intelmann.
Tiina Intelmann. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kõige kõrgemal rahvusvahelisel ametikohal töötav eestlanna nõustub ütlemisega, et inimene mõtleb, kuid jumal juhib. Ja lisaks: talle tundub, et naiste olukord Eestis on väga hea.


Rahvusvahelise Kriminaalkohtu* assamblee presidendi Tiina Intelmanni internatsionaalne elu möödub peaasjalikult õhus – töö on selline, et kohtumised leiavad aset eri riikides.

Võimalust temaga koduses Tallinnas intervjuuks kokku saada hakkame kavandama juba sügisel, lõpuks ühel talvehommikul, kui seljataha on jäänud pühade aeg Londonis töötava poja juures ning ees ootamas südamlikud hetked Eesti lähedastega, võtabki kõige kõrgemal rahvusvahelisel ametikohal töötav eestlanna mu vastas kohvikulaua taga istet.

Rüüpame piimakohvi ja silmitseme kõrgete akende taga laiuvat härmas Tallinna panoraami. «Tallinnast vaadatuna tundub Eesti ehk tõesti maailma keskpunkt,» nendib Intelmann (49), kelle hariduskäik ja tööelu on lennutanud teda nii itaalia keele tudengina Leningradi kui ka New Yorki, esindama Eestit ÜROs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles