Viis Läänemaa valda alustavad ühinemiskõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 Viis Põhja-Läänemaa valda - Ridala, Oru, Taebla, Risti ja Nõva - alustavad ühinemiskõnelusi.

Ridala vallavolikogu arutas neljapäeval nelja omavalitsuse ettepanekut alustada ühinemiskõnelusi ning otsustas ettepaneku vastu võtta, ütles volikogu esimees Olev Peetris BNSile.

Peetrise sõnul oli volikogu otsus üksmeelne, vaid üks saadik jäi ühe konkreetse vallaga ühinemiskõneluste alustamise puhul erapooletuks.

Volikogu esimees nentis, et läbirääkimised saavad kindlasti olema keerulised, kuid ta avaldas lootust, et need on võimalik lõpule viia kohalike omavalitsuste valimisteks.

Ta toonitas, et teenuste kvaliteet ei tohi ühinemisega langeda.

Ridala vallal puudub ühine piir Nõva ja Risti vallaga ning Nõva vallal Risti vallaga. See tähendab, et juhul kui näiteks Taebla vald otsustab mitte ühineda, pole Ridala, Oru ja Nõva vallal ühist piiri Risti vallaga ning seetõttu võimalik ühist omavalitsust moodustada.

Viiest omavalitsusest suurima Ridala valla pindala on 253,4 ruutkilomeetrit ja vallas elab 3417 inimest. Nõva valla pindala on 129,6 ruutkilomeetrit, elanikke on vallas 396. Risti valla pindala on 167,8 ruutkilomeetrit, vallas elab 801 inimest. Taebla valla pindala on 141 ruutkilomeetrit, elanikke on vallas 2545. Oru valla pindala on 197,8 ruutkilomeetrit, vallas on 912 elanikku.

Viie omavalitsuse liitumisel moodustuks seega Põhja-Läänemaale vald pindalaga 889,6 ruutkilomeetrit ning enam kui 8000 elanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles