Täna öösel läks Utria luurevõistlusel trassile 17 võistkonda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Utria dessant.
Eelmise aasta Utria dessant. Foto: Urmas Reitelmann

Täna öösel algas rahvusvaheline luurevõistlus Utria dessant, millest võtab osa 17 neljaliikmelist võistkonda.

Täna öösel kell 1 läksid võistlustrassile 17 neljaliikmelist võistkonda. Eestist osalevad võistlusel sel aastal võistlejad Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustest, PPA Ida Prefektuurist ja Põhja Kaitseringkonnast.

Kaitseliidu võistkonnad esindavad sel aastal Järva ja Tartu Malevaid, Tallinna Maleva Põhja, Ida ja Kalevi malevkondi, kahe võistkonnaga on esindatud KL Alutaguse Malev, kolm võistkonda on väljas Pärnu malevast.

Välisvõistkonnad on Utria dessandil tänavu Soomest, Austriast ja Hollandist. Meestega võtab mõõtu ka Tallinna Naiskodukaitse 4-liikmeline naiskond.

Võistlused lõpevad laupäeva varahommikul algava lõpujooksuga, mis finišeerub Narva Hermanni kindluses, Narva vabastamise aastapäeval, keskpäeva paiku. Autasustamine toimub Hermanni kindluses kell 16.

Utria dessanti korraldavad Vaivara vallavalitsus, Kaitseliit ja ERNA Selts meenutamaks Vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel vabastati 17. - 19. jaanuaril 1919. aastal punastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn.

Dessandi üldjuht oli toona kapteni aukraadi kandnud Johan Pitka. Dessantrühmi juhtisid major Martin Ekström, staabikapten Karl Aleksander Paulus ja kapten Anto Nestori Eskola.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles