Alam-Saksi – poliitiliste talentide inkubaator

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alam-Saksi liidumaalt on pärit palju nimekaid poliitikuid ja osaliselt arvatakse selle põhjus olevat piirkonna mitmekesisuses: seal elab nii katoliiklasi kui protestante, lisaks asub seal palju farme, kuid ka tööstusettevõtteid, sealhulgas Volkswageni peakorter.

Kõige rohkem edukaid poliitikuid on Saksamaale andnud rahvarohkeim liidumaa Nordrhein-Westfalen, kust oli pärit ka esimene sõjajärgne kantsler Konrad Adenauer. Praeguste poliitikute seast on Nordrhein-Westfalenist muide SPD kantslerikandidaat Peer Steinbrück.

Ent Alam-Saksi poliitikud on oma mõjukust suurendanud sellest ajast saadik, kui toonane liidumaa juht Gerhard Schröder 1998. aastal Saksa kantsleriks valiti. 2010. aastal valiti presidendiks samuti varem Alam-Saksi liidumaa valitsusjuhi ülesandeid täitnud Christian Wulff, kes küll eelmisel aastal skandaalide tõttu tagasi astus. Wulff sattus Saksa meedia tähelepanu alla taas selle kuu algul, kui ta koos oma naise Bettinaga teatas, et lahutavad oma abielu ja mees kolib nende Hannoveri kodust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles