Kümnete pantvangide saatus jäi selgusetuks

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In Amenase linna elanikud eile kohaliku haigla juures, kuhu toimetati pantvangide päästeoperatsiooni käigus viga saanud inimesi.
In Amenase linna elanikud eile kohaliku haigla juures, kuhu toimetati pantvangide päästeoperatsiooni käigus viga saanud inimesi. Foto: AP/Scanpix

Maailma viimaste aastate kõige tõsisem pantvangidraama Alžeeria lõunaosas asuval gaasiväljal ei olnud ka eilseks lõplikult lahenenud. Islamistlikud mässulised nõudsid pantvangide vahetamist USAs vahi all viibivate terroristide vastu ja sõjalise sekkumise peatamist Malis.

Umbes 30 pantvangistatud välismaalase saatus ei olnud eile õhtul teada. Kohalik uudisteagentuur APS teatas õhtul, et Alžeeria eriüksuslased on Tiguentourine’i gaasitöötlustehases päev varem alanud päästeoperatsiooni käigus vabastanud enam kui 670 pantvangi – 573 alžeerlast ja sadakond välismaalast –, kuid ülejäänud umbes 30 välismaalast on kadunud.

Osa neist, kel õnnestus pääseda, rääkisid ajakirjanikele, et pantvangistajad sundisid neid kaela ümber lõhkeainet kandma. Oli ka neid, kes pugesid islamistide eest hirmunult peitu ükskõik kuhu sai – voodi alla, lae kohal olnud avaustesse või mujale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles