IRL süüdistab linnavalitsust ööbusside käivitamise meelega venitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibuss.
Tallinna liinibuss. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna volikogu fraktsioon nõuab aru, miks venitab linnavalitsus ööliinide käivitamisega, kuigi sellekohase eelnõu algatas IRL juba eelmise aasta maikuus ning vahepeal on ka läbi viidud edukas pilootprojekt.

IRL kahtlustab, et keskerakondlik linnavalitsus kavatseb ööbussid käiku panna enne oktoobrikuiseid valimisi, et siis rakendada see valimisvankri ette.

IRL esitatud eelnõu kohaselt lisataks Mustamäe, Nõmme, Pirita ja teistel põhisuundadel kõige rohkem kasutatavatele bussi-, trammi ja trolliliinidele paar väljumist.

Linnavolinik Tarmo Kruusimäe hinnangul võiks ideaalis käia igasse elamupiirkonda reedel vastu laupäeva ja laupäeval vastu pühapäeva ööliin, mis töötaks öösel kella kolmeni väljumistega igal täistunnil kesklinnast. «Et aga linnaeelarve on väga raskes seisus, tuleb piirduda sellega, et nädalavahetustel enimkasutatavatele liinidele lisatakse üks-kaks väljumist.»

IRL fraktsiooni ja linnavolikogu tarbijakaitsekomisjoni soovil viis linnavalitsus möödunud aasta novembris-detsembris läbi ööliinide pilootprojekti, mille tulemuslikkust möönis ka abilinnapea Jaanus Mutli. Siis lubas ta, et lõpliku otsuse ööbusside projekti osas langetavad linnavalitsejad jaanuaris, sest siis on olnud tervelt kaks kuud aega analüüsida nimetatud ettevõtmise otstarbekust.

«Praegu on aprilli lõpp, aga linnavalitsuse analüüsist, rääkimata konkreetsetest sammudest pole kippu ega kõppu,» oli Kruusimäe nõutu. «Samas vajaksid tallinlased öiseid väljumisi juba eelseisval volbriööl, et jõuda maitulede äärest turvaliselt koju.»

Kruusimäe hinnangul viitab linnavalitsejate käitumine ööliinidega seonduva puhul sellele, et ühissõidukite hiliseid väljumisi ei saa olema enne oktoobrikuud, mil toimuvad kohalikud valimised.

«Sisuliselt tahab Keskerakond muuta kell üks öösel Lasnamäe kanalis liikuva autobussi ratastel valimisreklaamiks, tõestamaks oma elektroraadile, kuidas küll Tallinn hoolib,» lausus Kruusimäe.

«Öine ühistransport ei tohi olla K-kohuke, mis ilmub linnatänavatele vahetult enne valimisi ja kaob siis, kui hääled kokku loetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles