Rohelised: Haapsalu rongi mõttekust ei saa mõõta ainult rahas

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Erakonna Eestimaa Rohelised juhatus avaldas toetust Läänemaa inimeste pöördumisele majandusminister Juhan Partsile Haapsalu rongiliikluse taastamiseks.

«Selle raudteeühenduse väärtust ei saa mõõta äriliste tasuvusnäitajatega. Tegemist on regionaalpoliitiliselt äärmiselt olulise otsusega, mis aitaks maapiirkondade arengule kaasa nagu taktikaliselt õige malekäik, mis parandab riigi jõudu ja positsioone, ilma et kohene kasu oleks otsemaid silmnähtav,» ütles juhatuse liige Velda Lauringson.

«Riik on tema rahvas ja ehkki rahva koondamine pealinna võib näida otstarbekas logistikule ja majandusmehele, kelle ülesanne on kiirelt raha toota, tähendab see, et ohvriks võib saada toodud inimeste kodumaatunne ja õnn. Ajaloolise raudtee taastamine oleks ka märgilise tähtsusega, hoides Läänemaal ja saartel elavaid inimesi ja toetades tõeliselt seni peamiselt suusoojaks lubatud tasakaalustatud piirkondlikku arengut Eestis.»

Haapsalu rongiliikluse taastamine võiks roheliste sõnul rõõmustada nii rohelise mõtteviisiga inimesi, jalgrattureid, suusatajaid, lastega reisijaid kui ka lihtsalt autota Eestimaal liiklejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles