Poliitikud on parlamendiliikmete volikogusse naasmise asjus eri meelt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Postimees/Scanpix

Keskerakonda kuuluv riigikogu aseesimees Jüri Ratas parlamendiliikmetele taas volikogudesse tööle lubamist ei poolda, seevastu samuti opositsiooni kuuluva Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimees Jevgeni Ossinovski soovitab Kaja Kallase ettepanekut kaaluda.

Reformierakonna poolt kohalikel valimistel Viimsi valla esinumbriks pakutud riigikogu liige Kaja Kallas leiab, et riigikogu võiks muuta seadust, lubades parlamendi liikmeil taas töötada ka volikogudes, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Riigikogu aseesimees, Keskerakonda kuuluv Jüri Ratas kiidab praegust olukorda, kus volikogu liige ei saa samal ajal olla parlamendis.

«Kas Eesti on niivõrd väike, et meil ei ole rohkem inimesi, kui 101, kes on võimelised töötama nii riigikogus kui volikogus?» küsis Ratas ja lisas, et kui rääkida osalusdemokraatiast, siis see peaks olema võimalikult laiapõhjaline

Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimehe Jevgeni Ossinovski hinnangul oleks vana korra taastamise pluss see, et riigikogu liikmetel oleks parem ettekujutus sellest, mis tegelikult kohalikes omavalitsustes toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles