Nukuteater palus «Puhhi» pärast vabandust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nuku- ja noorsooteater otsustas pärast järelemõtlemist, et palub vabandust lavastusega «Puhh» seotud võimaliku autoriõiguste rikkumise pärast ja välistab selliste juhtumite kordumise.

SA NUKU nõukogu esimees Jaan Puusaag kirjutas Postimehele, et teater analüüsis kriitikat jõululavastuse aadressil ja leidis, et vaatamata teatri varasematele väljaütlemistele on probleem meedias üles tõstetud põhjendatult. «Etenduses oli kasutatud ebaproportsionaalselt palju raamatust pärit teksti, ilma autorile viitamata,» möönis Puusaag. «Selle tulemusel tekkis olukord, kus teatri käitumine intellektuaalse omandi suhtes on mitmeti tõlgendatav ja eksitav.»

Ta lisas, et pärast arutelu leiab ka nukuteatri juhtkond, et asutuse autoriõiguste poliitika peab tulevikus olema selge ja seaduspärane. «Nukuteater vabandab tekkinud ebakorrektse olukorra pärast ja välistab sarnaste juhtumite kordumise.» Mida etenduse autorluse või teatri juhtkonna suhtes ette võetakse, Puusaag ei täpsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles