Tallinna bussid hakkavad reisijaid loendama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinivõrgu muutmiseks on veel liiga vara, sest praegu ei anna ühiskaardi kasutamine veel täit ja õiget pilti reisijate vajadustest.
Liinivõrgu muutmiseks on veel liiga vara, sest praegu ei anna ühiskaardi kasutamine veel täit ja õiget pilti reisijate vajadustest. Foto: Mihkel Maripuu

Esialgu ei hakka Tallinna transpordiamet reisijate voogu ühistranspordis analüüsima, vaid ootab, kuni reisijad on tasuta ühistranspordiga harjunud ning ühiskaart täismahus töötab. Analüüs, kui selleni jõutakse, näitab, milliseid muudatusi tuleks pealinna liinivõrgus teha. Seni hakkab reisijate sisenemisi ja väljumisi loendama 30 erivarustusega bussi. Loenduse tulemusel võib linn mõnele liinile ühisveokeid lisada või vähemaks võtta.


Üks uue ühiskaardi kasutuselevõtu eesmärke oli analüüsida ühistranspordis sõitjate voogu, kuid seda hakatakse tegema alles mõne kuu pärast.

«Kõigepealt peab olukord ühistranspordis pärast tasuta sõidu algust stabiliseeruma, et oleks paika loksunud, kes otsustab ühistranspordi kasuks jäädavalt, kes proovib esimesi päevi, kes otsustab ühistranspordi kasuks hiljem. Siin on ka rahval vaja natuke harjumist,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles