Saksa valimised tõid kaasa tiheda võidujooksu

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FDP juht Philipp Rösler võib nüüd kergemalt hingata, sest tema juhitud erakonnal õnnestus kahtlustest hoolimata Alam-Saksi parlamenti pääseda.
FDP juht Philipp Rösler võib nüüd kergemalt hingata, sest tema juhitud erakonnal õnnestus kahtlustest hoolimata Alam-Saksi parlamenti pääseda. Foto: AFP/SCANPIX

Alam-Saksi valimistel jäi eilsel häälte ülelugemisel peale kord üks võimalike koalitsioonipartnerite paar, siis jälle teine.  

Alam-Saksi liidumaa eilsed valimised tõid kaasa ääretult tiheda rebimise: liidumaa peaministri David McAllisteri juhitud kristlikud demokraadid (CDU) said esialgsete tulemuste kohaselt enim hääli, kuid seis aina muutus, mida rohkem hääli üle loeti, andes ajutise edumaa ka sotsiaaldemokraatidele (SPD) ja rohelistele.  

Õhtu edenedes erinesid CDU ja liberaalide (FDP) ning SPD ja roheliste tulemused  üksteisest vaid ühe koha võrra. Kord oli ees üks liit, siis jälle teine.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles