Saksamaal algas kohus kanepikasvandust pidanud eestlaste üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepipõld
Kanepipõld Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaal Essenis algas neljapäeval kohus eestlaste üle, kes pidasid Essenis kesklinnas mahajäetud tööstushoones ülisuurt kanepikasvandust, teatas Bild.


Neljapäeval andis kohtus ütlusi 29-aastane Eestist pärit mees, kes tunnistas, et kanepikasvatajate jõuk jõudis Esseni endises metallivabrikus narkotaimi kasvatada mitu kuud.

Politsei avastas Lääne-Saksamaal Nordhein-Westfaleni liidumaal Essenis kanepikasvanduse mullu 24. novembril. 70 meetrit pikas ja kaheksa meetrit laias tööstushoones kasvas umbes 3000 kanepitaime, samuti oli hoones pakendatud kujul 70 kilogrammi marihuaanat.

Korrakaitsjad pidasid kohapeal kinni 28-aastase, 29-aastase ja 33-aastase eestlase ning 27-aastase rumeenlanna.

Tänavu 11. veebruaril pidas politsei Essenis kinni 30-aastase norralase, keda korrakaitsjad peavad kanepikasvatanmiseks vajalike tingimuste loomises ja valvetehnika ülesseadmises.

Kanepikasvanduse ümber oli üles seatud tänapäevased valvesüsteemid, samuti valvasid mahajäetud tehase territooriumi koerad.

Itaalia politsei pidas 20. veebruaril Sitsiilias kinni 33-aastase itaallase, keda korrakaitsjad peavad narkokasvanduse organiseerimises ja rahastamises.

Avastatud kanepikasvandus on suurim, mis seni Nordhein-Westfaleni liidumaal avastatud on.

Prokurör ütles neljapäeval kohtus, et kanepikasvatajate jõuk jõudis enne tabamist korjata kaks saaki, mille väärtus on kokku 600 000 eurot ehk ligi 9,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles