Nestor nõukogudest: Reformierakond ei soovi seadust muuta

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) riigikogu fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor ütles, et kuigi saadikute kuulumine riigiettevõtete nõukogudesse ei ole põhiseadusega kooskõlas, ei soovi Reformierakond seadust muuta.

Nestori sõnul on SDE seisukohal, et riigikogu liikmed ei peaks riigiettevõtete nõukogudesse kuuluma. «Hinnates täna kehtivaid seadusi, siis nad isegi ei tohi nõukogudesse kuuluda. Riigiettevõtte üldkoosolekul ehk ministril ei saa olla õigust riigikogu liiget nõukogusse nimetada, talle ülesandeid jagada ja nõudmisi esitada,» ütles ta Postimehele ja lisas, et selge vastuolu põhiseadusega on olemas.

Nestor märkis, et kuigi sellega rikutakse võimude tasakaalu põhimõtteid, ei soovi Reformierakond seadust muuta ning sellega lepib ka Reformierakonna koalitsioonipartner Isamaa ja Res Publica Liit, kes küll ise oma rahvasaadikuid nõukogudesse ei nimeta. «Ju siis on see kompromiss võimuliitlaste vahel, mis ebaselgusele riigiettevõtete nõukogude asjus mingilgi moel selgust ei too,» lausus Nestor.

Nõukogudesse kuulumise üle on parlamendis vaidlusi peetud aastaid. Täna arutas sama teemat riigikogu esimehe ettepanekul põhiseaduskomisjon, mille liikmed viitasid vajadusele teha muudatusi nõukogudesse nimetamise korras. Komisjon kavatseb arutelu jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles