Janne Andresoo: digitaalsena sündinud või paberilt sisse rännanud

Janne Andresoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Andresoo
Janne Andresoo Foto: Teet Malsroos

Inimarengu aruanne väidab, et ilukirjanduse lugemine on Eesti noorte seas ebapopulaarne. Samas on Eesti OECD riikide seas internetilugemuse poolest kolmandal kohal. Loetakse teistsuguses keskkonnas ja teist tüüpi tekste. Seepärast on oluline, et raamatukogud pakuksid e-sisu, kirjutab Janne Andresoo, Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor.

Unistus digitaalsest raamatukogust, kus kogu inimkonna intellektuaalne looming on kõigile igal ajal ja igas kohas kättesaadav, köidab oma ilu ja idealismiga. Reaaluses tajume aga piiranguid: tehniliste ja rahaliste võimaluste nappus, autoriõigusest tulenevad takistused, tehnoloogiliste seadmete keerukus ja vähene kasutajamugavus.

Eesti Rahvusraamatukogu seisab eestikeelse kirjasõna eest – kogub, säilitab ja teeb kättesaadavaks. Oleme seadnud prioriteediks e-raamatukogu arendamise, esmajoones just eesti kirjasõna digitaalsel kujul kättesaadavaks tegemise, olgu see siis paberilt digitaalmaailma rännanud või digitaalsena sündinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles