500 DNA-ekspertiisi pole tapjat paljastanud

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara surnukeha leiti viiendal päeval pärast tema kadumist Narva jäähalli lähedalt tühermaalt. Sajad narvalased tõid sinna lilli ja mänguasju.
Varvara surnukeha leiti viiendal päeval pärast tema kadumist Narva jäähalli lähedalt tühermaalt. Sajad narvalased tõid sinna lilli ja mänguasju. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Väikese Varvara tapmise uurimine on toonud päevavalgele hulga teisi lastega seotud seksuaalkuritegusid.

Narva tüdruku Varvara Ivanova seksuaalmõrva kümme kuud väldanud uurimine on pannud Eesti kriminalistikaekspertidele sedavõrd suure koormuse, et osa DNA-ekspertiise on tulnud teha välismaal. Tapja on paraku endiselt tabamata.

Kümme kuud ja endiselt avastamata? Kriminalistika teooria ütleb, et tõenäoliselt on tapja leidmiseks nüüd juba vaja kas õnnelikku juhust või uurijatele täiesti uue info laekumist – suurim lootus kurjategija tabada on esimese 48 tunni jooksul, edaspidi see võimalus üha väheneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles