Põhiseaduskomisjon kaalub muudatusi nõukogudesse nimetamise korras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi parlamendi põhiseaduskomisjon plaanib nõukogudesse kuulumise arutelu jätkata, jõuti eile kokkuleppele, et riigikogu liikmeid peaksid riigi äriühingute, muude ühingute ja sihtasutuste nõukogudesse nimetama ministri asemel parlamendikomisjonid.

Põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Rait Maruste ütles Postimehele, et komisjonis toimus esimene mõttevahetus, kus otsuseid ei langetatud. «See võib näida küll tähtsa probleemina, kuid riiklikul tasandil see seda kindlasti pole. Teema on mitmekihilisem, kui näib,» lausus ta.

Riigikogu pressitalituse teatel märkis Maruste, et riigikogu liikmete osalemine riigi äriühingute nõukogudes on avalikes huvides ega ole selles mõttes põhiseadusega vastuolus. «Tuleb arvestada, et riik osaleb oma esindajate kaudu väga eriilmelistes ühingutes ja sihtasutustes ning riigikogu liikmete täielik eemaldamine oleks vastuolus avalikkuse ja seadusandja koostöö põhimõttega. Asjas parema selguse saamiseks vajab ilmselt täpsustamist riigiameti mõiste,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles