Politsei soovitab välikohvikud kella kahest sulgeda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvikutes istutakse ka siis, kui need on suletud.
Välikohvikutes istutakse ka siis, kui need on suletud. Foto: Ain Protsin/Postimees

Politsei tegi Kuressaare linnavalitsusele ettepaneku sulgeda välikohvikud öösel kella kahest, et neid ei saaks kasutada baaridest kaasavõetud alkoholi tarvitamise paigana.

Politsei nägemuse järgi on lepingute sõlmimisel linnal võimalus sätestada ühe tingimusena, et pärast sulgemist peavad kohvikud kinnitama väljas olevad toolid ja lauad, takistamaks nende omavolilist kasutamist ajal, mil kohvik on suletud, kirjutab Meie Maa.

Lisaks saab politsei arvates linn reguleerida lepingus ka lahtioleku aegu, tehes linnavalitsusele konkreetse ettepaneku kohustada välikohviku pidajaid sulgema välikohvikud kell 2 öösel.

Politsei hinnangul kasutatakse varajaste hommikutundideni avatud kohvikuid kohana, kus juuakse baaridest ja ööklubidest pärast kella 22 kohapeal tarvitamiseks ostetud, kuid plasttaarasse ümbervalatud alkoholi.

Isegi, kui välikohvik on suletud ja teenindamist ei toimu, istuvad taolised seltskonnad väljas, kasutades selleks välikohviku laudu ning toole. Lisaks segavad nn kliendid hommikuti töötavaid koristajaid, neid provotseerides ja ähvardades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles