Küüt tegi ettepaneku nimetada Ida prefektiks Aimar Köss

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Köss
Aimar Köss Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt tegi siseministrile ettepaneku nimetada alates 1. veebruarist Ida prefektuuri prefektina ametisse piirivalvekolonel Aimar Köss.

Köss on alates Aldis Aluse tagasiastumisest täitnud Ida prefektuuri prefekti ülesandeid.

Aimar Köss on sündinud 24. augustil 1961. aastal Tapa linnas. 1979. aastal lõpetas Rakvere 3. Keskkooli. Kõrgharidus on omandatud 1983. aastal Lvovi Kõrgemas Sõjakoolis.

Alates 1992. aasta märtsist alustas teenistust Eesti piirivalves, kus töötas erinevatel ametikohtadel kuni politsei- ja piirivalveameti loomiseni.

Erinevatel ametikohtadel töötades puutus Aimar Köss kokku nii piiriülese kuritegevuse ennetamise ja tõkestamise ning piiriülese süütegude menetlemisega kui ka personaliülemana piirivalve teenistusseaduse väljatöötamisega ja selle rakendamisega piirivalveametis ning piirkonna ülemana tagas asutuse töökorralduse ning koostöö omavalitsusüksustega ning teiste riigiasutustega, teatas Küüt.

Töötades Kirde piirivalvepiirkonna ülema ametikohal määrati Köss alates 2006. aastast Vabariigi Valitsuse poolt Eesti Vabariigi piiriesindajaks Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahelisel piiril Narva suunal.

Piiriesindajana on ta Küüdi hinnangul taganud tõhusa ja toimiva koostöö Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piirivalveüksuste vahel. 2007. aastal tagas Eesti Vabariigi idapiiri vastavusse viimise Schengeni õigusruumiga.

Politsei- ja piirivalveameti loomisel jätkas Köss teenistust Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhina ning alates 19. novembrist 2012 on täitnud prefektuuri prefekti ülesandeid.

«Arvestades Aimar Kössi eelnevat teenistuskäiku, kogemusi, piirkonna tundmist ja positiivset hinnangut prefekti ülesannete täitmisele, pean teda väärikaks kandidaadiks ning usun, et tema konkursita nimetamine prefekti ametikohale tagab Ida prefektuuri jätkusuutliku juhtimise ning annab panuse kogu organisatsiooni arengule,» teatas Küüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles