Allar Jõks valis poliitikasse siirdumise asemel advokaaditöö

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks
Allar Jõks Foto: Kristjan Lepp

Jaanuari alguses sai endisest õiguskantslerist Allar Jõksist (47) advokaadibüroo Sorainen partner, mis mehe hinnangul peaks lõpetama spekulatsioonid tema poliitikasse siirdumisest.

Soraineni partneriks saamine tähendab advokaadibüroo juhatuse liikmeks saamist ehk Jõksi sõnul senisest veelgi suuremat seotust, osalust ja vastutust strateegiliste suundade valimisel ning nende elluviimisel.

«See uudis on tõestuseks minu plaanidele olla jätkuvalt seotud Soraineniga,» ütles mees, kellest on seni räägitud kui ühest võimalikust Tallinna linnapea kandidaadist.

«Nüüdsest on minu erakonnaks Sorainen, mistõttu soovin, et minu nime ei kasutataks edaspidi erinevate valitavate või nimetatavate ametikohtade ja erakondadega seonduvalt. Vastasel juhul pean kaaluma tõsiselt oma nime kaitsmist õiguslike vahenditega,» muigas ta.

Jõks lisas, et kodaniku kohus on aidata kaasa riigi ja kohaliku elu arendamisele ning erakondadeülesel koostööl on ta meelsasti nõus jätkuvalt panustama.

«Päevapoliitikast eemalseisjana saan teha seda erapooletumalt ja vähem kammitsetuna. «Kui õigusteadmisele lisanduvad kogemused erinevast elukutsest, siis sellega kaasneb parem võimekus tajuda ühiskonna vajadusi. On ju mitmed Eesti riigimehed olnud mitte ainult juristid, vaid ka edukad advokaadid,» märkis ta.

Jõks avaldas soovi olla edaspidigi erinevate avalike arutelude algataja või kaasamõtleja. «Olukord, kus vastuseta on mitmed eelmisel aastal rahastamisskandaaliga seoses tõstatud küsimused, loob viljaka pinnase valeliku poliitika jätkuvaks viljelemiseks,» kahetses ta.

Enne 2009. aastal Soraineniga liitumist töötas Jõks seitse aastat õiguskantslerina, lisaks on ta töötanud kümme aastat kohtunikuna nii esimese astme kui ka apellatsioonikohtus.

Soraineni asutaja ja vanempartner Aku Sorainen märkis, et Jõksi kogemus on olnud suurepäraseks lisanduseks büroo oskusteabele eelkõige erinevate vaidluste lahendamisel, suhetes riigiorganitega ja maksuküsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles