Joobes juht pakkus pärast pidu end tuttavaid sõidutama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rakvere politsei taotles karmi aresti juhtimisõiguseta roolijoodikule, kes pärast peo lõppu sõidutas oma tuttavaid.

Pühapäeva, 20. jaanuari varahommikul märkas politseipatrull Rakveres ühe meelelahutusasutuse juurest startimast sõiduautot Volkswagen Passat, mille juht ei kasutanud hiljem suunatulesid. Autoroolis oli politseile juba varasemast tuttav mees, kellel tuvastati lisaks juhtimisõiguse puudumisele ka alkoholijoove.

Mees viidi politseijaoskonda, kus ta peeti kinni. Esmaspäeval toimunud kohtuistungil taotles Rakvere politsei kohtuväline menetleja liiklusrikkujale 30 päeva aresti, kohus määras karistuseks 20 päeva aresti.

Mehe enda sõnul pidutsesid nad tuttavatega ja pärast pubi sulgemist tundis ta end autoomanikust kainem olevat ning tegi ettepaneku sõidukit juhtida. Lisaks  talle oli autos veel neli kaasreisijat, kellest kahel oli turvavöö sõidu ajal kinnitamata.

Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue pöördus kõigi kodanike poole palvega mitte lubada joobes inimest autorooli. «Nad panevad oma mõtlematu teoga peale enda ohtu ka teiste inimeste elud,» ütles Uue ja lisas, et traagilise näite võib tuua möödunud aastast, kus kahes liiklusõnnetuses kaotas kaks noort inimest oma elu just joobes juhi tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles