Venemaa koostab «Guantánamo nimekirja»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA nn Magnitski seadusele vastulöögiks koostab Venemaa musta nimekirja isikutest, kes on seotud Guantánamo Bay ja USA Luure Kesk­agentuuri (CIA) salavanglates kinnipeetuid väärkohelnud ameeriklastega. Venemaa teatel on nimekirjas praegu ligi 60 USA kodanikku, nende nimesid pole aga avalikustatud.

«USAga suhtlemisel on meil nn mustad nimekirjad. Nende koostamise põhimõtted ja seal sisalduvad nimed ei kuulu üldise arutelu alla,» ütles RIA Novosti teatel eelmisel nädalal Vene asevälisminister Sergei Rjabkov. «Mis aga nn Guantánamo nimekirja puutub, siis osa nüüdseks avalikult kättesaadavast informatsioonist pole tõest kaugel. Nimed selles võivad aja jooksul muutuda,» lisas Rjabkov.

Vene välisministeerium teatas eelmisel nädalal, et on juba keelanud riiki siseneda endise Guantá­namo vangla ametnikul kontradmiral Jeffrey Harbesonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles