Vandaalid üritasid Peeteli kirikut süüdata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu kolmapäeva ründasid vandaalid kaks korda Tallinnas Pelgulinnas asuvat Peeteli kirikut. «Öösel umbes kella poole kaheteistkümne paiku lõhuti kõigepealt kiriku aknaid,» ütles Peeteli koguduse õpetaja Avo Üprus. «Seejärel jooksid lõhkujad minema. Mõni aeg hiljem tulid nad tagasi ja süütasid kiriku ukse ja jooksid taas ära.»

«Minu teada oli tegijaid kaks, kellest üks on kätte saadud,» lisas Üprus. Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul pidas politseipatrull kella poole viie paiku hommikul Sõle tänaval kinni 23-aastase mehe, keda selles süütamises kahtlustatakse.

Kurjategijad olid bensiiniga üle valanud ja süüdanud kiriku peaukse ning lõhkunud kuus alumise korruse akent. Ümber paisatud prügikastiga oli samuti üritatud keldriakent purustada. Lõhutud akende taga asuvad kiriku sotsiaalkeskuses viibivate laste magamistoad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles