Tallinn on taas maailma seitsme intelligentseima kogukonna hulgas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Intelligent Community Forum (ICF) tunnustas Tallinna linna viiendat korda kui üht maailma seitsmest kõige innovaatilisemast kogukonnast.


Saadud tunnustus Top7 on teine etapp rohkem kui 400 konkurendi omavahelises jõukatsumises «Intelligent Community of Year 2013» tiitlile, teatas Raepress.

Ööl vastu tänast kuulutas Intelligentsete Kogukondade Liit (ICF) välja sel aastal Top seitsmesse (Top7 Intelligent Communities of the Year) pääsenud kogukonnad. Top7 nimekirja kuulujad on igaüks eeskujuliku majandusarengu näited ning sinna pääsemist peetakse omaette aumärgiks. See on oluline tunnustus Tallinna linnale kui kogukonnale.

Tallinna linnasekretäri Toomas Sepa sõnul olid nii Tallinnal kui ka teistel konkurentidel taotluse esitamisel ühed ja samad teemad – innovatsioon ja tööhõive, mille põhjal neid hinnati ning võrreldi teiste kogukondadega.

«Samas peab ära märkima, et innovatsioon ja tööhõive on protsessid, mis on nii mõneski aspektis omavahel vastuolus. Innovatsioon seab üldjuhul eesmärgiks toota väiksema töötajate määraga suuremat hulka kvaliteetset teenust või kaupu. Tööhõive peaks aga tagama maksimaalsel määral töökohti ja vähendama tööpuudust,» märkis Sepp.

Oma taotluses kirjeldati programme ja arengukavu, mis on loonud reaalse aluse innovatsioonile Tallinna linnas, sealhulgas IT Akadeemia loomise initsiatiivi, Eesti riigi Infoühiskonna arengukava aastani 2013+, Tallinna Innovatsiooni strateegiat ja muud.

«Tööhõivest rääkides ei saanud mööda minna majanduskriisi negatiivsest mõjust Tallinna tööhõivele, kirjeldades samas ka Tallinna linna poolt astutud tegusaid samme tööpuuduse mõjude leevendamiseks, näiteks programmi «Tallinn Aitab». Tallinna Tehnikaülikoolis käivitati samal ajal mitmeid täiskasvanute täiendõppe kursuseid, mis omakorda andsid paljudele tööta inimestele võimaluse alustada uutelt stardipositsioonidelt,» lisas Sepp.

Aasta intelligentseim kogukond 2013 kuulutatakse välja 7. juunil. Tallinna linna on ka varem tunnustatud - aastatel 2007-2010 valiti Tallinn seitsme parima kogukonna nimekirja. Viimased kaks aastat pole Tallinn kogukondade vahelisest jõukatsumisest osa võtnud.

Intelligentsete Kogukondade Liit on mittetulundusühing, mis liidab intelligentseid kogukondi kogu maailmas. Organisatsioon tutvustab liikmeskogukondade saavutusi kogu maailmas, arendab liikmeskogukondade avaliku ja erasektori juhtide vahelisi isiklikke vastastikku kasulikke suhteid, töötab välja uurimisprogramme, aitab kaasa kogukondade rahumeelsele arengule ning püüab tagada parimad võimalused kogukondade infotehnoloogilisele, innovaatilisele ja dünaamilisele arengule.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles