Tankide hanke otsus langetatakse 2016. aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ütles, et eile valitsuses heakskiidu saanud kaitseväe arengukava järgi loodavat soomusmanöövervõimet ei hakata arendama enne 2015. aastat. Kui Scouts-pataljon võtab kasutusele jalaväe lahingumasinad, varustatakse 1. jalaväe­brigaadi ülejäänud manööverpataljonid olemasolevate soomukitega. Brigaad saab ka 155-millimeetrised liikursuurtükid.

Uus riigikaitse arengukava aastateks 2013–2022  näeb ette kaitseväe kiirreageerimisstruktuuri suurendamise 21 000 inimeseni. 2. jalaväebrigaad arendatakse täielikult välja 2022. aastaks. Mõlemale brigaadile on kavas hankida moodsad tankitõrje raketikompleksid.

Kava näeb ette ka tankipataljoni ja keskmaa õhukaitsepataljoni arendamise alustamise, otsus selle kohta langetatakse järgmise riigikaitse arengukava koostamise ajal 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles