Mõisade pere lasteaiakoha-vaidlus läheb ringkonnakohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus jättis Jüri Mõisa ja Kerttu Olmann-Mõisa kaebuse Harku valla vastu nende lapsele lasteaiakoha andmise nõudes menetlemata, leides, et lasteaiakoha nõudes pole lapsevanemad õigustatud isikuks.

Mõisad esitasid aga otsusele määruskaebuse, leides, et selline kohtumäärus ei ole seaduslik ega põhjendatud. «Kohtu seisukoht oli, et hagema oleks pidanud laps, mitte vanemad. Meie arust on see ekslik. Lasteaiaarveid maksavad vanemad ja kui last lasteaeda ei võeta, ei saa vanemad tööl käia ja peavad maksma eralasteaiale – kui see on võimalik,» selgitas Mõisade esindaja vandeadvokaat Carri Ginter. Mõisad nõudsid oma hagis, et Harku vald annaks neile tagasi lasteaiakohta, mis neile alguses anti ja hiljem jälle ära võeti. Nimelt said nad mullu kevadel lasteaia direktori allkirjaga e-kirja, milles neid õnnitleti lasteaiakoha saamise puhul ja kutsuti 16. mail toimuvale lastevanemate üldkoosolekule.

Sel koosolekul kirjutati laste nimed üles ja paluti laps augustis lasteaeda tuua. Augustis last lasteaeda viies oli esimesel päeval kõik korras, kuid teisel öeldi emale, et tegemist oli eksitusega ja tegelikult nende lapse jaoks lasteaias kohta polegi. Vahepeal oli vallandatud lasteaia direktor, kes oli perele koha saamisest teatanud ja valla esindaja väitis kohtus segaduse tema süüks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles