Koduhooldaja sai vanurilt maja ja vallalt hundipassi

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduhooldaja Helle Kuldmaa (keskel) ettevõte kaotas päevapealt lepingu Otepää vallaga, sest naine võttis vastu ühe hooldatava kingitud maja.
Koduhooldaja Helle Kuldmaa (keskel) ettevõte kaotas päevapealt lepingu Otepää vallaga, sest naine võttis vastu ühe hooldatava kingitud maja. Foto: Valgamaalane

Mullu augustis läks Otepää vanaproua Vilma Vesterstein koos oma koduhooldaja Helle Kuldmaaga notari juurde ja lasi maja viimase nimele kirjutada. Naised tegid tehingu: Kuldmaa (50) sai maja endale, aga võttis ühtlasi kohustuse hoolitseda 86-aastase lese eest tema päevade lõpuni.

Otepää vallavalitsus lõpetas läinud sügisel Kuldmaa firmaga HK Hooldus päevapealt tööettevõtulepingu, kuhu oli märgitud ka keeld mõjutada pärimisõiguse dokumentide vormistamist enda kasuks.

See ei olnud Kuldmaale esimene kord saada vanuritelt kinnisvara. Ta hooldas pikka aega ka Jelisaveta Käppet, kes pärandas talle Otepää valla Tõutsi külas hektarisuuruse talukoha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles