Lastekaitsjad: töötute vanemate lastele 1000 krooni toetust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500kroonise ostujõud kahaneb lähiaastail taas kiiresti.
500kroonise ostujõud kahaneb lähiaastail taas kiiresti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lastekaitse Liidu presidendi, eurosaadiku Katrin Saksa sõnul peaks riik looma spetsiaalse riikliku toetuse kitsikusse sattunud peredes kasvavate laste toetamiseks. Toetuse summa oleks kuni 1000 krooni kuus.

Lastekaitse Liidu üldkogu arutas laste olukorda praeguses kriitilises majandussituatsioonis ning rõhutas, et vaatamata probleemidele riigieelarvega, on lubamatud lastetoetuste edasised kärped, teatab liit oma pressiteates.

Liidu presidendi Katrin Saksa sõnul peaks riik tegema hoopis sihtotstarbelise eraldise kohalike omavalitsuste eelarvesse, sarnaselt toimetulekutoetuse vahenditele.

«Toetust makstakse peredele, kus mõlemad vanemad on töötud. Toetus oleks mõeldud lapse ülalpidamisega ja õppimisega seotud kulude katmiseks kuni 1000 krooni kuus ühe lapse kohta,» tutvustas Saks.

Liit kavandab lasteriiete kogumiskampaaniat, mis aitaks peresid enne kooli. Kooliminek nõuab suuri kulutusi ja võib osutuda raskeks nüüd, kus ära on võetud ka riigipoolne koolitoetus.

Lastekaitsjad kutsuvad üles märkama enda kõrval olevaid hädasolijaid ning teavitama vajadusel Lastekaitse Liitu.

«Kui liit tegutses oma algusaastatel väga praktilise perede abistajana, jagades toitu ja riideid, siis nüüd pole võimatu, et massilise tööpuuduse kõrval tuleb jälle toetada lastega perede igapäevast toimetulekut. Aga selleks on vaja infot hädasolijatest,» rõhutas Alar Tamm.

Lastekaitse Liit võttis tänasel üldkogul kokku eelmise aasta tulemused ning seab muutuvast majandusolukorrast tulenevalt sihid laste heaolu tagamiseks ja õiguste kaitseks. Lastekaitse Liidu tegevjuhi Alar Tamme sõnul arendas liit eelmisel aastal oluliselt diskussiooni laste õiguste kaitse küsimuses. «Pöörasime erilist tähelepanu lastele suunatud vägivallale, sealhulgas laste kehalisele karistamisele, mis on inimõiguste rikkumine,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles