Kultuuriaunimetus läheb igas kolmikus vaid ühele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused aunimetuse laureaadid saavad lisaks preemiale Peeter Alliku graafilise lehe «Tartu kultuurikandja» (63 x 90 cm).
Tänavused aunimetuse laureaadid saavad lisaks preemiale Peeter Alliku graafilise lehe «Tartu kultuurikandja» (63 x 90 cm). Foto: Repro

Taas on komisjon vaaginud mulluseid Tartule tähtsaid kultuuritegusid ning nimetanud nende hulgast igas kategoorias kolm paremat. Igas kolmikus on aga vaid üks, kes saab kultuurikandja aunimetuse, kolme- või neljakohalise arvu eurosid (300, 600, 1000, 1500 või 1800) ning Peeter Alliku selleks puhuks loodud graafilise lehe.

Kultuurikandja aunimetust koos preemiaga jagab Tartu linn koostöös Tartu Kultuurkapitaliga välja 2001. aastast. Tänavu selgub iga kategooria kolmikust tiitli saaja 14. veebruaril. Aunimetuste tseremoonia seob tervikuks Tartu Uus Teater eesotsas Ivar Põlluga raudteevaksalis.

«Koha valiku eesmärk oli soov juhtida tähelepanu ühelt poolt sellele kaunile ajaloolisele hoonele ning teisalt viidata, et kultuur sünnib kohtumistest ja ideede vahetusest,» selgitas linnavalitsuse kultuuriteenistuse juhataja Külli Aleksan­­derson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles