Põlengust päästetud laste emal oli rahutu öö

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. jaanuari öösel oli Tuulemaa tänava sotsiaalmaja ühes korteris tulekahju. Hoone valvuril õnnestus põlenud korterist päästa kaks last.
27. jaanuari öösel oli Tuulemaa tänava sotsiaalmaja ühes korteris tulekahju. Hoone valvuril õnnestus põlenud korterist päästa kaks last. Foto: Liis Treimann

Täna varahommikul Tallinnas Tuulemaa sotsiaalmajas põlenud korterist päästetud väikelapsed olid olnud ligi pool tundi üksi kodus, nende emal oli rahutu öö.

Tulekahju keskelt päästetud kaks väikelast jäävad vähemalt homseni koos emaga lastehaiglasse. Eilsete andmete kohaselt ei olnud lapsed tõsiselt viga saanud.

Laste ema, kes elab Tuulemaal peaaegu kaks aastat, oli õnnetuse hetkel majast väljas, aga jõudis tagasi, kui majaelanikud suitsusest majast välja tormasid. Esimese hooga oli naine üritanud treppidest üles laste juurde joosta.

«Ta käis terve öö edasi-tagasi,» selgitas Tallinna sotsiaaltöökeskuse direktor Kersti Põldemaa. Kellaajaliselt on naise liikumine turvakaameratest näha. Mis võis toas, kus magasid kaks väikelast, ema umbes pooletunnise äraoleku ajal kahjutule põhjustada, näitab alles uurimine.

Sotsiaalmajas on kord, et keerulisemad lapsevanemad peavad alati majast kauemaks lahkudes kirjutama avalduse, kui kauaks nad lahkuvad ning kes nende laste järele vaatab. Sama range järelevalve all on olnud ka see naine.

«Meil on siin palju unetuid, kes käivad öösel pidevalt õues suitsetamas, sest majas sees ei või ei suitsetada ega või siia ka alkoholi sisse tuua,» selgitas üks sotsiaalmaja töötaja.

Hooldustöötaja Laine Kabral rääkis, et suitsetamiskeelu rikkujaile tehakse protokolle ning seda on tulnud teha ka selle toa elanikele, kus eile kahjutuli lõõmas.

Naise naabrite sõnul on kahe väikelapse ema probleemiks ka narkootikumid. Laste isa oli eile öösel väidetavalt kusagil tööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles