Sotsiaalkriitiline action-muinasjutt

Alvar Loog
, Teatri- ja kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia lavale jõudnud muusikali-ooperi «Prints ja kerjus» nimiosades esinevad äravahetamiseni sarnased kaksikvennad Märt ja Priit Pius.
Rahvusooper Estonia lavale jõudnud muusikali-ooperi «Prints ja kerjus» nimiosades esinevad äravahetamiseni sarnased kaksikvennad Märt ja Priit Pius. Foto: Toomas Huik

Helilooja Priit Pajusaare «Prints ja kerjus» – noortemuusikal rahvusooperis.

Laupäeval Estonias esietendunud Priit Pajusaare muusikal «Prints ja kerjus», mida teater ise turustab ooperina, läheb ajalukku juba ainuüksi selle poolest, et tegu on järjekorras teise meie rahvusooperis sel aastatuhandel esmaettekandeni jõudnud algupärase lastele ja/või noortele mõeldud täispika muusikadraamaga. Esimene oli kaheksa aastat tagasi välja toodud Tõnis Kaumanni «Mina – Napoleon!».

Helilooja Priit Pajusaar on end kohalikku muusikalukku seni jäädvustanud peamiselt eurolaulude (edukaim «Kaelakee hääl», 5. koht 1996. aastal) ning Vanemuises etendunud kahe «Lotte»-muusikali autorina. «Prints ja kerjus» näib olevat kirjutatud peamiselt nooremat kooliiga silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles