Anvar Samost: diplom palka ei maksa

Anvar Samost
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: SCANPIX

Rääkisin eelmisel nädalal mitmete elus hästi edasi jõudnud inimestega sellest, kuidas nad esimesed töökohad said ja kui palju neile siis palka maksti. Jutt lihtsalt jõudis selle teemani, kuna paljusid erutas «kirjandusteaduse magistrist klienditeenindaja» juhtum (Eesti Päevaleht, 21.01).

Mida ma kuulsin? Sajaprotsendiliselt leiti esimene erialane töö juba õppimise kõrvalt. Paljud läksid end ise tööle pakkuma, eeldamata kindlat lepingut või isegi tasu.

Paljud said oma esimeste töökohtade palga suuruse teada esimesel palgapäeval, sest «see ei olnud üldse teema». Raha küll elamiseks reeglina ei olnud, aga rahast mitu korda olulisem oli soov ennast tõestada. Tööl omandatud teadmised ja kogemused olid mitmete jaoks tagantjärele hinnates sama väärtuslikud või väärtuslikumad kui need, mida kool pakkus. Mõnel jäi kool pooleli, mõnel venis selle lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles