Toots: töötus kummitab ka reaalaineid õppinud noori

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli õppejõud, politoloog Anu Toots
Tallinna Ülikooli õppejõud, politoloog Anu Toots Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ülikooli professori Anu Tootsi kinnitusel ei toeta statistika väidet, et noorte töötus sõltub esmajärjekorras nende poolt valitud erialast, sest töö leidmisega on probleeme ka reaalaineid õppinud noortel.

Hariduspoliitikat uurinud teadlase Anu Tootsi sõnul ei näita tegelikult ükski statistika ega ka uuringud, et häda on valdkonnas, mida noored on õppinud, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Samamoodi kummitab töötus ka reaalainete või nö kõvade teaduste noori, nii et mõnes mõttes me oleme silmitsi väga laia ja sügava probleemiga, kui me räägime noorte töötusest,» nentis ta.

Toots usub, et rohkem rõhku peaks hakkama pöörama ka lõpetanute kvaliteedile. «Praegu me ikkagi räägime lõpetajate kvantiteedist ja ülikoolid hakkavad ka raha saama selle järgi, mitu diplomit nad välja andsid, aga mis hinded selle diplomi peal on, selle vastu ei tunne me tegelikult keegi huvi peale võib-olla ema, isa ja vanaema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles