Põllumajandustoetuste tulevik selgub suvel

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Liidu eesistuja Iirimaa küsis täna liikmesriikide põllumajandusministrite seisukohti, kas ollakse nõus ajakavaga, kus nõukogu seisukoht kujundatakse välja märtsiks ning kolmepoolne kokkulepe Euroopa Liidu nõukogu, komisjoni ja parlamendi vahel üritatakse saavutada juuni lõpuks.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles täna Brüsselis Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogus, et Eesti jaoks on oluline reformipaketi kiire heakskiitmine. 

«Me ei saa endale lubada pikka üleminekuaega, sest see võiks nõrgestada nii konkurentsivõimet kui elukeskkonda,» ütles põllumajandusminister. «Eesti jaoks on kõige olulisemaks teemaks otsetoetuste kiirem võrdsustamine. Novembrikuu ülemkogus oli näha positiivseid arenguid, kuid mind teeb murelikuks maaelu vahendite võimalik langus.»

Lisaks rõhutas Seeder, et seni väljapakutust oluliselt paindlikumad ja liikmesriikide eripäradega arvestavad peavad olema rohestamise meetmed. «On oluline võtta arvesse põllumajandusmaa ja metsade osakaalu riigi pindalast,» sõnas Seeder. 

Seederi sõnul on Eesti nõus ühise põllumajanduspoliitika kokkuleppe heaks kiitma, kui Eestile muret tekitavates küsimustes leitakse sobivad lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles